Nyheter
Kontakt
Gallerier
Tips & trix
 

Great Piggy Bank Adventure        Pyssel vid
arbetsbänken

Min världsdel

Montering på globen

min världsdel - monterad

Tropisk Lagun

Greedy Monkeys

Djungel och krashat flygplan

Bamboo Hotel

Piratskepp
och fyr

Air Ballon
Camp

Krashat
transportplan

Fin vy över
landskapet

Jag och
min värld

inspelningsdagen

små
handskulpterade grisar

minnesstayett till Steve (Disneys representant)

Under fyra intensiva veckor var vi ett team som byggde en modellvärld till Walt Disney. Modellerna skulle användas till The Great Piggy Bank adventure (det stora spargris-äventyret), som är ett spel som lär barn hur man hanterar pengar och sparande. Modellvärlden var inte traditionellt platt, utan moterades på en gigantisk glob som kunde rotera. Tre löstagbara sektioner utgjorde de tre levels som ingår i spelet, och jag stod helt själv för tillverkningen av level två.

Temat på denna level var äventyr, och jag byggde en hel del djungel och vild terräng. Varje level hade dessutom ett antal "Special Features" - särskillda byggnader eller platser som knyts till händelser i spelet. Som sådana byggde jag bl.a några ruiner med statyetter av "Greedy Monkeys" som hade krossat sin spargris. I djungeln låg ett krashlandat transportflygplan och över hela leveln tornar det upp sig en vulkan med tillhörande ravin & hängbro. Ute i vattenbrynet ligger det ett "Bamboo Hotell" på pålar i vattnet, och en bit bort på stranden ligger det ett piratskepp bredvid en fyr. Hela leveln avslutas då man kommer fram till "Air Balloon Camp" som jag byggde insprängt i bergen.

Hela bygget filmades med kran på den roterande globen och allt som är blått på bilden är inte vatten - det är bluescreen, och i slutprodukten så ser man digitaliserat vatten där. Spelet är knutet till en uställning med samma tema och namn i EPCOT Center i Orlando Florida, och hela spelet kan spelas på:
http://piggybank.disney.go.com/
(öppnas i ett separat fönster)


© Rickard Bristle 2009. All rights reserved