Nyheter
Kontakt
Gallerier
Tips & trix
 

Berg - Designa bergets utseende            

En vass och smidig kniv passar bäst här, till exempel en brytbladskniv.

Ett berg är aldrig helt slätt, utan har vissa karaktärsdrag. De kan vara runda former eller vara toppiga. Det kan ha släta, oregelbundna eller kantiga former, och mycket mera. Ta dig tid och välj ut en bild på ett berg som passar det du vill uppnå. Google Images är ett väldigt användningsbart verktyg för att få bokstavligen tusentals förslag

Skär sedan fram detaljer och sprickor i bergssidorna som matchar bilden. Plocka större lösa bitar ur skräpet du karvat bort i steg två och limma fast med limpistol om det passar. Tänk på att då och då ta ett par steg bakåt och titta på helheten. Det är lätt att stirra sig blind på någonting när man har ansiktet nedkört i smeten.

I det här stadiet kan man också ”fuska” en del. Det finns gjutformar för bergsstrukturer att köpa i välsorterade butiker för modelljärnvägar och strategispel. Gjuter man några sådana strukturer i gips och limmar på väl valda delar kan det räcka så. Dessa måste man inte sätta perfekt och det kan vara ganska grova skarvar runtom dem. Allt sådant försvinner ändå i nästa steg.


<--- Föregående Kapitel     Nästa Kapitel --->
© Rickard Bristle 2009. All rights reserved